Hudvård anpassad efter årstider

Eftersom huden är kroppens största organ är det väldigt viktigt att man tar hand om den. Men det är inte alltid lätt att hålla reda på vilka produkter man ska använda och när allting ska användas.

För att enklast ta reda på vilka behov huden har och vad man ska använda, är det bäst att vända sig till experterna. På så sätt kan man snabbt och enkelt ta reda på vilka produkter man bör använda.

Hudens behov kan förändras hela tiden. Ena stunden kan man ha behov av mycket fukt och i andra stunden kan man vara i behov av lättare produkter.

Detta beror på väder och klimat och det är också på grund av detta man bör komma ihåg att anpassa sin hudvård efter de olika årstiderna.

Då det under vintern kan vara väldigt kallt och torrt både inomhus och utomhus så kommer detta att påverka huden. Huden kommer att då bli fuktfattig, torr, stram och i många fall kan den även att börja fjälla. Därför är det väldigt viktigt att man under vinterhalvåret använder sig av “fetare” produkter, det vill säga produkter med mycket mer fukt.

Det är även bra att använda sig av flera lager av produkter som till exempel, essence, serum, olja och en passande ansiktskräm. På så sätt kapslar man in all fukt och huden blir då inte lika torr och irriterad.

Under sommarhalvåret behöver man inte alls lika många produkter och steg eftersom det då är varmt ute och mycket mer fukt i luften. Då behöver man istället använda sig av lättare produkter för att inte bli för oljig i huden. På Hudoteket kan man hitta allt man behöver för att hålla huden i form under både vintern och sommaren!

SPF året om

Man kan ofta både se och höra om hur viktigt det är att alltid använda SPF men det är inte ofta man får höra varför det är så viktigt.

Ofta tror man att SPF (solskyddsfaktor) endast är nödvändigt under en solsemester men så är det inte. SPF är något som ska användas året om, vare sig man är ute i solen eller om det är vinter.

Det SPF gör är att den skyddar huden från solens farliga strålar och dessa strålar är något vi utsätts för året om, i solen och även i skuggan. Många tror att man måste ligga ute och sola för att stålarna ska påverka oss men dessa strålar går faktiskt igenom skuggor, moln, fönster och mycket annat. Detta bidrar att man är utsatt för UV-strålar hela tiden. Därför bör vi använda solskydd året om, varje dag!

Hudvård anpassad efter årstider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top