Snickra ihop din egen sminkförvaring!

Har du precis som många andra alldeles för mycket smink liggandes hemma? Kanske är det svårt att få en överblick över allt och hitta det du söker? I så fall bör du fundera på hur du bäst kan förvara ditt smink. Om du har plats i hemmet kan du överväga att göra en egen sminkplats till exempel i sovrummet. Om du har en stor garderob kanske den även får plats där. Då kan du köpa ett bord med spegel och komplettera med bra förvaring. Det kan vara en utmaning att hitta bra sminkförvaring men med lite tid och vilja så går det riktigt bra.

Bygg din egen sminkförvaring med hjälp av Byggmax

Du behöver inte köpa ett färdigt sminkbord utan kan lika gärna bygga ett själv. Fördelen är att du kan utforma det precis så som du vill ha det. På Byggmax hittar du allt du kan tänkas behöva i form av virke, skivmaterial och annat. Här kan du även få bra tips och råd från personalen om du önskar. Om du inte själv är så händig så kanske du kan ta hjälp av någon i din närhet som har erfarenhet av snickeri. En stor fördel med att bygga en sminkförvaring är att du kan platsbygga den i ditt hem vilket blir både snyggt och passar bra in i hemmet.

Satsa på förvaring med många fack

Eftersom smink oftast kommer i små förpackningar är det en fördel att satsa på förvaring med många fack så du kan sortera allt på ett smidigt sätt. Det kan även vara bra att köpa några burkar eller liknande där du kan förvara alla dina borstar och andra verktyg. Du kan även köpa till små förvaringsboxar att lägga i dina lådor då sminket både är lättåtkomligt och enkelt att överblicka. Innan du sätter igång kan det vara bra att ta inspiration från nätet och kolla hur andra har hittat lösningar.

För dig med lite mindre utrymme

Om du till exempel bor i en liten lägenhet och inte har plats med ett sminkbord eller liknande gäller det att hitta andra lösningar. Du kan till exempel sätta upp en bokhylla att förvara större delen av ditt smink i. En annan lösning är att rensa ut lite och bara ha framme det som du använder dagligen. Resten får plockas fram de gånger som det ska användas, till exempel vid stora fester.

Snickra ihop din egen sminkförvaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top