Vanliga kosmetiska ingrepp

Att med hjälp av olika typer av behandlingar och ingrepp ändra utseendet på sig själv är idag mycket vanligt. Förr var skönhetsbranschen dominerad av kvinnor, men idag är det både kvinnor och män som väljer att föryngra, förändra eller framhäva på olika sätt och just med hjälp av kosmetiska ingrepp. Ett vanligt missförstånd är att ett kosmetiskt ingrepp alltid behöver innebära en operation, men så är inte fallet. Det finns många andra typer av behandlingar som också är förekommande, t.ex. olika typer av injektioner.

Här nedan har vi listat några av de vanligaste kosmetiska ingreppen som utförs i Sverige idag. Om du funderar på att utföra ett ingrepp är det mycket viktigt att du väljer en klinik som är seriös och professionell och där personalen har den utbildning som krävs för att du ska få ett bra och ordentligt resultat. När det gäller kosmetiska ingrepp bör du inte välja pris före kvalitet. Betala hellre lite mer så att du blir nöjd.

3 vanliga ingrepp

Bröstlyft och bröstförstoring – Att vilja förändra formen eller storleken på sin byst är idag mycket vanligt. Ett bröstlyft kan hjälpa dig att återfå fastheten som kan ha förlorats på grund av viktnedgång, amning eller ålder. I samband med ett bröstlyft väljer många att lägga in implantat, vilket då kallas för en bröstförstoring. En bröstförstoring kan dock utföras även om du inte gör ett bröstlyft innan. Genom att boka en konsultation på en pålitlig klinik kan du, tillsammans med kirurgen, lägga upp en plan för vad som blir bäst för just dig och utifrån dina förutsättningar.

Injektionsbehandlingar – Injektionsbehandlingar är ett samlingsnamn som används för att beskriva de ingrepp som sker med hjälp av en nål. Vanligt förekommande är behandlingar med fillers eller botox. Botox används för att tillfälligt förlama olika muskler i ansiktet och på så sätt minska mimik och uppkomsten av rynkor. Filler kan istället används för utfyllnad av t.ex. läppar, skapa skarpare käklinje eller fylla ut rynkor som har blivit djupa, t.ex. på överläppen efter rökning.

Fettsugning och fettransplantation – Ytterligare ett kosmetiskt ingrepp som blivit mycket vanligt är fettsugning. Vid en fettsugning går kirurgen in och suger bort oönskat fett från olika kroppsdelar. Vanliga kroppsdelar att behandla är bland annat rygg, insida lår, höfter, love handles och mage. I vissa fall väljer kunder att återanvända fettet på andra delar av kroppen, t.ex. för att minska omfång i midja men få mer utfyllnad vid höfter och bak. Huruvida du kan utföra en transplantation av fettet beror på hur mycket fett som har kunnat sugas ut från början.

Vad kostar kosmetiska ingrepp?

Priserna för kosmetiska ingrepp som t.ex. bröstlyft kan variera väldigt mycket. Det vanligaste är att det finns ett frånpris, som sedan kan öka beroende på hur omfattande ingrepp som krävs i just ditt fall. Vid bröstlyft kan du räkna på en kostnad på cirka 40-60.000 kronor.

Vanliga kosmetiska ingrepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top