Val av hårprodukter

Precis som huden är det också viktigt att ta tand om håret med rätt val av produkter.

För att håret ska kunna hålla och vara fint utan att brytas av eller förstöras är det viktigt att man väljer produkter som är anpassade efter hårkvalitet och hårets behov. För någon som utsätter sitt hår för mycket slitage såsom till exempel styling, färgning, sol och bad är det viktigt att använda sig av produkter som stärker och skyddar håret.

Många tänker inte på hur viktigt det är att även ha UV-skydd för håret. Många tror att solen endast skadar huden men den skadar även håret och därför bör man använda sig av UV-skydd även för håret. Solen torkar även ut håret och därför är det väldigt bra att använda återfuktande produkter i håret när man till exempel reser eller solar mycket.

För någon som färgar håret mycket är det också viktigt att använda sig av återfuktande, reparerande och stärkande produkter i håret för att minska slitaget så mycket som möjligt.

Det är bra att välja produkter efter vad man bli rekommenderad av frisörer då de väljer ut produkter som passar både hårtyp och behov. Dessutom använder sig frisörer oftast av de bästa produkterna som finns på marknaden. Även vad det gäller vanligt schampo och balsam är det bättre att investera i lite bättre produkter för att håret inte ska utsättas för slitage. Det kan vara avgörande för hårets kvalitet vad för produkter som används. Om en torr hårtyp inte får tillräckligt mycket mer fukt och näring kommer håret att så småningom att brytas av och om en mer oljig hårtyp utsätt för produkter med mycket olja och fukt kommer håret väldigt fort att bli flottigt.

Val av hårprodukter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top