Kosmetiskt avfall

Vi blir alltmer duktiga på att sortera vårt avfall och bryr oss allt mer om att rädda vår miljö. Det kan däremot vara väldigt oklart vad man bör göra med sitt kosmetiska avfall. Det finns inga tydliga instruktioner om vad som ska göras med kosmetiskt avfall mer än att vi vet att det inte bör kastas i vanliga sopor eller spolas ner i våra avlopp.

För en konsument blir det väldigt förvirrande vad man ska göra med sina sminkrester, gamla parfymer, nagellack, hudvårdsprodukter, hårfärg och hårprodukter.

Idag finns det en del miljöstationer runtom i landet som tar emot kosmetisk avfall men det kanske inte alltid är lätt att hitta dessa och veta vart den närmsta station ligger.

Sedan 2017 började Kicks (en av våra största kosmetiska butikskedjor) att ta emot gammalt kosmetiskt avfall, detta började i Stockholm men har idag spridit sig runtom i landet.

Detta är något som underlättar för alla konsumenter, man kan nu enkelt lämna in sitt avfall utan någon kostnad. Nu får vi hoppas att allt fler butiker kan se upp till detta och börja att göra samma sak för att hjälpa vår miljö och vår planet innan det är försent.

Kosmetiskt avfall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top