Kosmetika – förbättra din naturliga skönhet

Kosmetiska produkter och behandlingar grundar sig i att göra kropp och ansikte finare och mer estetiskt tilltalande. Många använder smink och hudvårdsprodukter för att göra sin hy mer hälsosam och strålande. Men överdriven användning av kosmetika kan få omvänd effekt.

I urminnes tider har människan velat förbättra sitt utseende med hjälp av hudvårdsprodukter, ansiktsmålning av olika slag och behandlingar med syfte att försköna sitt yttre. Idag handlar kosmetika i huvudsak om smink, nagellack och liknande produkter, men även kosmetiska behandlingar, exempelvis fransförlängningar.

Kosmetikans betydelse

Alla kulturer har sin syn på vad som anses vara vackert. Här i norden tenderar vi att föredra ett naturligt ansikte och framhäva våra naturliga ansiktsdrag med milda kontraster. Längre söderut är det vanligare med en mer dramatisk look och skarpa kontraster.

Det är många som gläds åt kosmetikans fördelar. Man kan dölja skavanker, framhäva ansiktsdrag och skapa ett till synes friskare och fräschare ansikte. En del får även bättre självförtroende tack vare kosmetiska åtgärder och i vissa fall kan det leda till ett beroende eller en överdriven och ohälsosam användning.

Fler och fler vill främja sitt yttre inifrån och ut för att slippa ta hjälp av kosmetika. Den typen av åtgärder kan även ge andra positiva effekter – som exempelvis mindre problem med ibs eller andra fysiska och psykiska besvär.

Kosmetika – förbättra din naturliga skönhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top