Hudtyper och hudtillstånd

Allt fler blir medvetna och intresserade av att ta hand om huden. Genom många år har man inte förstått varför hudvården är så viktig och hur avgörande det är med bra hudvård för att ha en bra hudhälsa. Så vad krävs egentligen för att din hud ska må som bäst?

Produkter och en bra hudvårdsrutin är avgörande för att huden ska kunna uppnå sitt bästa tillstånd. Val av produkter är mycket viktigt, det är viktigt att produkterna ska innehålla bra och de rätta ämnena och det är även viktigt att produkterna passar den hudtyp man har.

Därför är det bra att ta reda på vilken hudtyp man har och vilka tillstånd huden har.

Skillnaden mellan hudtyp och tillstånd är:

– Hudtyp: Hudtyp är något man föds med beroende på det genetiska anlaget man har. Man kan ha normal, oljig (många känner till det som fet), torr eller blandhy (en hud som oftast har en oljig t-zon och övriga partier är torra eller normala). En hudtyp kan man inte ändra utan den hudtyp man föds med är den hudtyp man har.

– Hudtillstånd: Huden kan också befinna sig i olika tillstånd, den kan vara yttorr, känslig eller ha akne. Allt detta är ett tillstånd som uppstår när huden påverkas av olika faktorer, det kan bero på stress, hormoner, sjukdomar eller mediciner till exempel. Till skillnad från hudtyp är inte detta något man föds med och man kan även jobba på dessa olika tillstånd för att bli av med dem.

Det är viktigt att ta reda på vilken hudtyp och vilket/vilka hudtillstånd man har för att kunna få de produkter som passar, annars kan det bli tokigt eller så blir det tyvärr inga resultat alls.

Förutom detta är det som tidigare nämnt också avgörande för huden vad produkterna innehåller. Det är viktigt att det ska vara bra ämnen och innehåll i rengöringar, krämer och alla hudvårdsprodukter man införskaffar sig.

Produkter bör till exempel inte innehålla paraffin eller alkoholer, paraffin är ett igentäppande ämne som medför tilltäpptheter och inkapslingar i huden. Och alkohol är uttorkande för huden och kan även få känslig hy att bli irriterad. Det finns även en hel del andra ämnen som inte är bra för huden, ett bra tips är att försöka kolla upp de olika ämnena en kräm innehåller genom Google eller andra sökmotorer.

Med tanke på att huden är vårt största organ är det viktigt att vi tar hand om den och därför också vet om vad det är vi smörjer oss med. En bra hudvård balanserar vår hud för att kunna uppnå sitt bästa tillstånd och det skyddar även huden mot alla påfrestningar som den får utstå under dagarna. När vi smörjer oss skyddar vi oss mot solens strålar, avgaser, damm och partiklar och dessutom saktar vi ner uppkomsten av ålderstecken.

Hudtyper och hudtillstånd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top