Exfolieringar och ansiktsmasker

Förutom att ha en vardaglig hudvårdsrutin är det också viktigt att använda sig av exfoliering/peeling och ansiktsmasker under veckorna. För att huden ska må som bäst bör man använda peeling och ansiktsmask mellan 1-3 gånger i veckan. Men varför ska man använda dessa och vad gör dom egentligen?

Exfoliering/peeling:

En peeling hjälper till att avlägsna det översta och döda hudlagret genom att skonsamt slipa huden. Det är både viktigt och bra att bli av med det döda hudlagret då det inte gör någon nytta och det är där all smuts som rengöringen inte kan göra sig av med sitter. Detta hjälper också till med att andra produkter som används kan tränga ner djupare i huden och få arbeta.

Ansiktsmask:

En ansiktsmask är en produkt med mer koncentrerade ämnen än en vanlig ansiktskräm. Den innehåller både mer fukt, vitaminer och mineraler som huden behöver. Man kan jobba återfuktande, lugnade, hudföryngrande, och mot akne och knottror med hjälp av ansiktsmasker och därför är det viktigt att välja en ansiktsmask som passar hudens behov. För en hud med olika behov går det bra att använda till exempel två masker. En blandhy kan använda sig av en uttorkande lermask i sina oljigare partier (t-zonen) och en återfuktande mask för resterande partier av ansiktet.

Exfolieringar och ansiktsmasker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top