Att tvätta makeupborstar

Makeup är otroligt roligt men i det roliga får man inte glömma bort att hygien är a och o!

Det är viktigt att komma ihåg att tvätta sina makeupborstar för att inte få några infektioner i huden och för att undvika finnar och knottror i ansiktet.

Efter ett tags användning av borstarna sitter makeupresterna kvar på borsten och det lagras på med mer smink, damm och olika partiklar. Efter en tid så bildas det bakterier och det är inget man vill stryka på huden, därför är det viktigt att ha en bra rutin för att rengöra borstarna.

Ett enkelt sätt att tvätta sina makeupborstar på är att använda sig av vanligt diskmedel, det tar ganska snabbt och effektivt bort smuts och sminkrester.

Men för att slippa att stå och diska sina borstar hela tiden kan man också använda sig av speciella rengöringssprayer som finns för sminkborstar. Dessa sprayar man på borstarna direkt efter användning och torkar av makeupen med papper från borstarna tills dess att dom är tillräckligt rena. Detta är ett väldigt bra sätt att alltid hålla sina borstar rena för applicering av ögonskuggor då man inte vill stå och diska dem efter varje användning.

Men man får inte glömma att borstarna ändå måste tvättas ordentligt även om man använder sig av dessa sprayer.

För en skonsam tvätt av sminkborstar är det bra om man investerar i ett bra schampo som är gjort specifikt för sminkborstar. Detta gör att borstarna håller längre och man får dom också rena mycket lättare med hjälp av dessa schampon. Oftast kan man hitta dessa produkter i butiker där smink säljs.

Och för att underlätta rengöringen av borstar ännu mer kan man idag använda sig av något som kallas Makeup brush cleansing mat/palette. Denna produkt är en “matta” fylld med små knottror som hjälper till med att få bort smuts, sminkrester och oljor. Genom att man drar borstarna över knottrorna så kommer man åt i hela borstarna och smutsen avlägsnas ordentligt. Denna produkt ska självklart användas med ett rengöringsschampo eller diskmedel, annars blir inte borstarna rena.

Om man gillar makeup och sminkar sig ofta bör man få in en bra rutin med att tvätta sina borstar ofta för att undvika problem med huden. Ett tips för någon som använder sina borstar varje dag är att försöka tvätta dom varannan vecka!

Att tvätta makeupborstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top