Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Zlatan i magi med naturen

 

Zlatans senaste doftlansering : den Svenska naturen på flaska.

Detta är den tredje doftlanseringen från Zlatan Ibrahimovic´Parfums. Och vilken lansering!

Dröm dig bort till den svenska sommarängen med dofter från vårt eget svenska landskap.

MYTH dofter

 

”Jag tror alla som bott utomlands länge får en extra stark kärlek till Sverige. När jag tänker på Sverige är det naturen, ljuset och dofterna jag ser framför mig. Lugnet långt ifrån strålkastarljuset. Med MYTH vill jag fånga den magiska känslan” – Zlatan Ibrahimovic´

Herrdoften MYTH WOOD

Här finner du de återskapade ingredienserna tallskott och drivved från Stockholms skärgård. Dessa ursvenska dofter med mycket karaktär ingår sedan som ingredienser tillsammans med bland annat salvia, lavendel och cederträ i den färdiga doften.

Priser: EdT 100 ml 699 kronor, EdT 50 ml 549 kronor och deostick 249 kronor.

Damdoften MYTH BLOOM

Innehåller de återskapade doftnoterna av ängsklöver och vild nyponros från skärgården, vilka tillsammans med äppelblom, mynta och blonda skandinaviska träslag ger en feminin, elegant, lätt  och blommig doft.

Pris: EdT 50 ml 549 kronor.

Som vid tidigare samarbeten har Zlatan haft ett nära samarbete med dofthuset Givaudan i Paris och en av världens främsta parfymörer, Oliver Pecheux.

Zlatan Ibrahimovic´

Foto: Anna Malmberg

För att verkligen fånga doften och känslan av svensk natur, åkte Oliver tillsammans med sitt team till Stockholms skärgård i mitten av Juni förra året, för att möta den svenska naturen i sin prakt.

Den svenska midsommaren med sina traditioner, blommor, myter och ritualer har också inspirerat MYTH, precis som mannen bakom doften.

Zlatan- en levande myt.

Man använder Headspace teknologi

För att verkligen kunna återge dofter från den svenska naturen har den speciella tekniken Headspace använts, vilket innebär att man fångar in doften av en blomma eller växt på dess naturliga plats för att sedan återskapa den i ett laboratorium. En glaskupa fästs över plantan och genom att tillsätta gas kan växtens doftmolekyler samlas upp i ett filter. Efter ett par timmar är filtret mättat och glaskupan kan tas bort utan att växten förstörs. Filtret, nu ett slags molekylärt ID-kort, tas med till laboratoriet och doften kan rekonstrueras med stor exakthet och precision.

 

Dofterna lanseras i butik 10 maj 2017.