Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Yasuragi – väcker dina sinnen till liv

Yasuragi

En gång i månaden kommer vi att skriva om en specifik spa-anläggning här på Modern Lifestyle. Först ut är det klassiska japanska badet Yasuragi  .

Bada japanskt

Alldeles intill Skepparholmen ligger Yasuragi som är ett Japan i miniatyr bara 20 minuter från Stockholm. Gästerna tassar runt i blåmönstrade Yukata, med tecken som betyder “tur och lycka” och “sann glädje”med tillhörande badtofflor och samtalar lågmält med varandra. Under armen har de en flätad korg med rumskort, glasögon, extrahandduk och annat personligt. Överallt hörs rogivande bakgrundsmusik. Här är det avkopplingen, den japanska badritualen och de heta utomhusbassängerna som är den största attraktionen.

 Japansk badritual

Badritualen är verkligen en lisa för både kropp och själ. Enligt en speciell ordning tvättar du dig, sittande på en träpall framför ett träkar med vatten. Lugnt och metodiskt tvålar du in dig själv med hjälp av en liten handduk, och sköljer emellanåt av dig med vatten från träkaret. Ceremonin syftar inte bara till rengöring, utan stimulerar även blodcirkulationen och skänker ro till själen. Efter tvagningensritualen väntar varma källor ute under tallarna, bastu med utsikt och tillhörande kallpool. Vid den 25 meter långa poolen inomhus finns vilstolar samt ett tehus för den som önskar lite extra avskildhet.

Arkitekturen

Hasseludden var från allra första början LOs fackliga kursgård ,som en gång ritades av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. 25 år senare kallades han tillbaka för att ge japansk prägel även åt husets insida. Det är den japanska grunden man utgått från när man senare utvecklade Yasuragi. Här finns japaninspirerade varma källor, både ute och inne, japansk tvagning och 25-metersbassäng med stillsam bakgrundsmusik i högtalarna.

Yasuragi

Behandlingar

Flera av behandlingarna har ett japanskt tänk med inspirerande namn som Bambumassage, Zeitaku, Shiro Zumi och Shiatsumassage. Det finns behandlingar både för ansikte,  fot- och helkropp och de lyxiga spaprodukterna i behandlingarna kommer bland annat från brittiska Elemis. Elemis är ett av våra största hudvårdsmärken som behandlar mer än 6,5 miljoner människor varje år på exklusiva hudvårdssalonger och SPA. Elemis bygger på kliniska studier som kombinerar kraftfulla naturliga ingredienser med banbrytande teknologi.

Spaavdelningen

I spaavdelningen finns en mysig relaxavdelning med vaggande sängar, mysig inomhuspool, varma utomhuskällor, ett antal behandlingar och avslappnande aktiviteter som Qi Gong, Sauna yoga, Yasuragi yoga, Heart Chakra- och Zenmeditation.

Yasuragi

Japanskt kök

Yasuragi har ett japanskt kök i två olika restauranger; Tokyo restaurant och gourmetstället Teppanyaki restaurant. I Teppanyaki har varje bord en egen kock som tillagar maten framför gästen på en stekhäll med både lokala svenska råvaror och typiska japanska råvaror. En annorlunda smakupplevelse för oss vanliga Svenssons.

Yasuragi restaurang

Rummen

Vissa av rummen är japanskt inredda med röda silkestäcken, tatamimatta och futonmadrass på golvet. Täckena, kakebuton, är sobert eleganta och ligger snyggt ihopvikta på de låga futonerna på golvet. En ljus doft av japanskt trä och ikebanablommor ökar på den japanska känslan, precis som de massiva stenblocksgolven och smaken av grönt hett te. Vissa av sviterna har enorma terasser som vätter ut mot Stockholms skärgård.

Yasuragi spa

YAsuragi

Vi har testat

Shiatsu – En välgörande 50 minuters avslappnande japansk massage med tryck utmed kroppens energibanor och dess akupunkturpunkter.

Abloom – En 80 minuter lång ansiktsbehandling med rawfoodprodukter. Inga kemikalier eller tillsatser. Så rena att du till och med kan äta dem. Behandlingen avslutades med ett glas apelsinjuice blandad med en ansiktsmask. Smakade riktigt bra! Produkterna finns att köpa i shopen på anläggningen.

Prisexempel

Ryokan – lyxsvit med logi, frukost, fyrarätters japansk middag, bad och aktiviteter i Ryokan (en speciellt avskild svit med eget bad, het källa och rumsservice), 3570 kr per person och natt.

Teppanyaki – övernattning med bad, frukostbuffé och middag i teppanyaki restautant med egen kock. 1870 kr per person och natt.

Tokyo – övernattning med bad, frukostbuffe och middag i Tokyo restaurant. 1570 kr per person och natt.

Klippkort 10 ggr 3000 kr. Vi hade bokat en övernattning med lyxig Tepaniakimiddag på kvällen

 Den största fördelen

Generösa öppettider i badet. Befriande fritt från mobiltelefoner, motionscyklar och andra gymmaskiner. Den fina bommulsrocken Yukata får man behålla. Den magiska utsikten från rummen och de varma poolerna skapar maximal sinnesro. Ta med tandborsten och kom som du är. Inte ens badkläder behöver du packa med. Allt finns! Under ett fåtal veckor på året är det möjligt att ta med barn. Anpassade behandlingar finns då för barnen och även sushiskola!

Den största nackdelen

Ett angenämt problem kan vara att anläggningen är stor och att det kan vara en bit att gå mellan rum, spa och behandlingsrum. Följ skyltarna så ska det nog gå bra.

Helhetsupplevelse

På Hasseluddens Yasuragi lämnas inget åt slumpen. Allt från inredning, belysning, musik, klädsel och den lugna känslan med kringtassande gäster som rör sig mellan olika avdelningar gör att det japanska tänket är ständigt närvarande och helhetsupplevelsen blir genuin och trovärdig. Ypperligt för den som vill få lugn och ro i en stressad vardag.

Juniorsviten på Yasuragi

 

Text: Jessica och Malin

Foto: Yasuragi och Malin

 

Blogginlägg från vår Yasuragi vistelse:  En Japansk oas i natursköna Nacka

Teppanyaki- det japanska köket på Yasuragi ,     En underbar morgon på Yasuragi