Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Wayne’s Coffee satsar på hälsa och hållbarhet

hälsosammare fika

Wayne’s Coffee har tagit ett stort kliv i sitt långsiktiga arbete med hälsa och hållbarhet. i höstas lanserades en serie växtbaserade produktnyheter med inspiration från kokboksförfattaren och hälsobloggaren Marita Karlson från Los Angeles. Produkterna säljs på alla Wayne’s Coffee runtom i Sverige sedan i höstas.

Under det senaste året har kaffet på Wayne’s Coffee kravmärkts, utbudet av ekologiska produkter breddats och utökat sortimentet ytterligare med en serie växtbaserade frukost- och fikaalternativ. De nya produkterna är producerade utan gluten och laktos, veganvänliga och innehåller inget tillsatt socker.

Fantastiskt tycker vi på Modern Lifestyle som gillar att fika, men på ett hälsosamt sätt! Äntligen en cafékedja som satsar på hälsosamma alternativ och produkter som de flesta kan äta.

– Vi vill underlätta för våra kunder att göra hälsosamma och medvetna val och bidra till ett mer hållbart samhälle. Att vi nu lanserar en produktserie med bland annat acai bowls, rawbollar och shots ligger helt i linje med företagets ambition om att erbjuda något för alla – oavsett livsstil, säger Daniel Nordström, produktutvecklingschef på Wayne’s Coffee.
Den nya produktserien består av två härliga shots med gurkmeja och ingefära, rawbollar med hallon, lakrits och gojibär, chiapudding samt acai bowls toppade med färsk frukt och granola. Till serien hör även två varma drycker signerade Marita Karlson. Den ena är en koffeinfri beetroot-latte gjord på rödbetspulver, kanel och kokosmjölk och den andra en krämig superfood coffee med råkakao, kokosolja och hampaprotein.

– Det är verkligen roligt att en aktör som Wayne’s Coffee, som finns på så många orter i landet, har valt att satsa på en serie hälsosamma produkter och det har varit mycket spännande att få vara delaktig i den processen. De varma dryckerna jag har tagit fram är fullproppade med nyttigheter som vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror, säger Marita Karlson.

Marita Karlson är författare till kokböckerna Superhälsa och Hälsokick.