Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Frågor och svar om skönhetsknep

Fråga: Man har ju hört att tandkräm ska vara bra att använda på finnar. Stämmer det?

Svar: Tandkräm trollar inte bort finnarna. Tandkräm suger visserligen upp olja som blockerar porerna men tar inte bort problemet – den inflammerade finnen.

Fråga: Hur ska jag bli av med pormaskar? Jag är jättenoga med rengöring och har provat det mesta men de kommer alltid tillbaka. Hjälp!

Svar: Det hjälper tyvärr inte att tvätta sig extra noggrant. Pormaskarna ligger alldeles för djupt ner i huden och det finns tyvärr inte någon tvål eller annat medel som löser upp dem. Experimentera inte själv och tryck för allt i världen inte på dem, det kan ge fula ärr och till och med förvärra problemet. Även om du är renligheten själv finns det bakterier på händerna som kan ge upphov till infektion. Bäst är att gå till en hudterpeut, de har den rätta kunskapen och verktygen för att ta bort pormaskar utan att skada huden.

Fråga: Jag tycker det är så snyggt med långa ögonfransar till fest och skulle gärna vilja sätta på en lösögonfrans ovanpå mina egna små korta fransar men lyckas aldrig riktigt bra. Det blir ojämnt och fransen hamnar ofta för högt upp på ögonlocket. Har ML något bra tips?

Svar: Till fest kan det vara kul att använda lösögonfransar men de kan vara lite trixiga att få till. Så här brukar vara enklaste sättet om det är en hel frans och inte små buketter av fransar redan från början.

  1. Börja med att klippa fransen till rätt längd för ditt öga.
  2. Sedan klipper du den i 3-4 bitar (det beror på hur kupiga dina ögon är) och limmar bitarna längs fransen i tur och ordning ”kant i kant”. På så vis rör sig fransarna på ett bra sätt och sitter en hel kväll utan att lossna.
  3. Andra tips är att inte ta för mycket klister, vara lätt på handen och försök fästa fransen så nära den egna fransen som möjligt. Böj gärna fransen innan så att den får en mer kupig form. Då följer den ögats form lättare.

 

Fråga: Måste alla produkter (rengöring, ansiktsvatten, dagkräm, nattkräm, ögonkräm, serum) man använder i ansiktet komma från samma serie?

Svar: Både ja och nej. Oftast behövs det inte, om du inte vill ha matchande produkter i baddrumsskåpet förståss;-) . Men är produkterna av det aktiva slaget och innehåller tillexempel, A-vitamin (retinol), stamceller, Peptider eller olika typer av syror rekommenderas det att hålla sig till samma serie för att öka effekten. Aktiva produkter från ett märke ska heller inte blandas upp med andra aktiva produkter då huden kan komma i obalans och reagera negativt.

Fråga: Jag har så smala läppar men vågar absolut inte spruta in en hyaluronsyrafiller. Finns det något sminktips som gör läpparna större?

Svar: Ett knep är att måla med läppennan och läppstiftet hela vägen runt munnen. Måla även ner i mungipan, annars blir det en konstig glipa där när du pratar. Var noga och fuska inte så ser munnen större ut. Tänk även på att ljusa färger förstorar och mörka förminskar. Även glans och glitter förstorar. Om du lägger en liten dutt med glans mitt på läppen (inte på sidorna) ger detta ett extra plut och en synvilla att läpparna är fylligare och större. Du kan även jobba med kontouring och highlighers för läpparna. Genom att lägga en ljus highlighter precis ovaför amorbågen får läppen ett extra plut och ser större ut.

Fråga: Jag har hört talas om att man kan förlänga sina egna ögonfransar. Hur länge sitter det och vad kostar det att göra?

Svar: Vill du lyxa till det lite extra kan du gå till en skönhetssalong och göra en ögonfransförlängning, dvs små nya ögonfransar limmas på dina egna fransar och gör dem längre och tjockare. Väldigt vanligt idag och bör fyllas på var tredje, fjärde vecka för att se naturliga ut. Ett tips är att kombinera fransförlängningen med en fransfärg precis innan sommaren. Brukar hålla några veckor och det är skönt att slippa använda mascara när man badar och solar.

Fråga: Jag tycker jag ser ännu rynkigare ut när jag har en färgad kräm, så kallad foundation, i ansiktet. Krämen kan till och med lägga sig i skrattvecken runt munnen och i kråksparkarna vid ögonen. Vad ska jag göra, undrar Britt 45 år?

Svar: Det verkar som om du använder en foundation som inte är anpassad för just din hud. Prova en foundation med ljusreflekterande pigment. Den förvillar ögat att inte se små fina linjer och rynkor. Du kommer att bli förvånad över hur slät och strålande din hud kommer att se ut. Denna typ av foundation kan dock vara lite dyrare så du måste kanske gå upp en prisklass mot vad du är van vid – det behöver inte vara så men ofta får du vad du betalar för.

Produktförslag:

Guerlain Issima Anti Ageing Silky Smooth Fluid foundation, spf 15, 540 kronor.

L´Orèal Visible lift, spf 16, 149 kronor.

Chanel Vitalumiere Fluid, spf 15, 390 kronor.

Fråga: Jag har bra kvalitet på mina naglar men de växer så  långsamt. Finns det något man kan göra för att skynda på tillväxttakten?

Svar: Visst går det att få fart på naglarna. Börja med att öka blodcirkulationen. Massera vid nagelbanden regelbundet med några droppar olja. Glöm inte heller att polera nageln, det stimulerar nageltillväxten och nagelns yta slätas till. En bra nagelolja är

Decleor Aromessence Ongles för 228 kronor.

Även Scratch Nails har en bra finmolekylär olja som heter Nail Food, 150 kronor

som går snabbt ner i nageln. Ett budgetalternativ men som jag vet att många nagelteknologer använder är apotekets egen mandelolja. Glöm inte heller att försöka äta en så näringsriktig kost som möjligt och fyll gärna på lite extra med vitamin A och B, biotin, Silica forte och mineraler.