Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Skönhet från skafferiet

Januari och februari är årets fattigaste månader. Att gräva i skafferiet kan vara ett bra spartips. Här tipsar vi om våra ”all time high hemmakurfavoriter” som både minskar påsarna under ögonen, trollar bort den trista finnen eller ger huden en extra kick i vinterkylan:

Påsar under ögonen gör inte bara att du ser trött och sliten ut, det lägger dessutom på flera år på din egentliga ålder och gör att du ser äldre ut än vad du egentligen är. Och visst finns det mängder med bra ögonkrämer och serum som kan hjälpa till att få bort påsarna men enklast, och absolut billigast, är det gamla husmorsknepet med tepåsar. Polyfenolerna i grönt te dämpar irritationer och kylan stramar upp och minskar svullnader.

te

  1. Börja med att fukta två påsar med grönt te.
  2. Lägg dem därefter i kylen några minuter
  3. Ta en liten powernap med de svala och urvridna tepåsarna på ögonlocken.
  4. Viola, en piggare blick. Och det nästan gratis.

 

Finnar hör tyvärr inte enbart ungdomen till. Även som vuxen kan man få så kallade vuxenfinnar. Men den enklaste av kurer kan ibland vara den allra bästa. Jag brukar prova frysmetoden. Det får vilken ilsken finne som helst att bli mindre röd. Använd en isbit och linda gärna en bit hushållspapper runt biten så blir den lättare att hålla utan att du förfryser fingrarna.

 

Huden är kroppens största organ och nya hudceller bildas hela tiden som vill komma upp till ytan. Låt inte de gamla torra bilda en barriär och vara i vägen. En enkel ansiktsskrubb att göra själv är en mix av finfördelat farinsocker och lite varm mjölk. Låt blandningen svalna innan du börjar att peela. Denna superskrubb verkar dubbelt. Mjölksyran är exfolierande och det finfördelade sockret är milt mot huden.

 

Ta en titt i skafferiet. Kanske har du ett eget spa där!