Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Ät dig mätt och belåten, med gott samvete

Vad tjänar du på att laga din egen mat och vilka råvaror ska du använda för att bli av med sötsuget?

Fredrik Paulún bjuder på ett gäng recept som gör att du håller dig mätt så länge som möjligt, utan att äta för mycket. Du kan nu äta dig mätt och belåten , med gott samvete.

Med Fredrik Pauluns bok ”Mätt & smal” kan du gå ner i vikt , eller behålla din vikt på ett behagligt sätt, men också slippa besväras av hunger – och samtidigt ge kroppen precis vad den behöver.

Mätt & smal, Fredrik Paulun

I boken hittar du inte mindre än 30 hälsosamma recept. Allt från mattips till goda smoothies och mellanmål. Här är två smarriga recept hämtade ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven av Fitnessförlaget 2015.


Het Gazpacho med räkor och rostade pumpakärnor

Pauluns lyxiga recept

Ingredienser
12 stora färska tomater
(gärna kvisttomater)
4 röda paprikor
400 g kokta kidneybönor
1 cm färsk röd chilipeppar
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk vinäger
1 tsk honung
4 msk pumpakärnor
400 g skalade räkor
2 tsk svarta sesamfrön
salt och peppar

Gör så här
Dela och kärna ur tomater och paprikor.
Skölj av kidneybönorna i ett durkslag.
Lägg tomat, paprika, kidney bönor, chili, vitlök och olivolja i en mixer och kör till en slät massa.
Späd med vatten till lagom tjocklek.
Smaka av med citron, vinäger, honung och salt och peppar. Ställ i kylen 1 timme.
Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.
Häll soppan i en skål och toppa med räkor, pumpakärnor och svarta
sesamfrön.


Cinnamon dream smoothie

cinnamon_dream_smoothie2

Ingredienser:
2 dl naturell yoghurt (3 % fett)
1/2 dl kesella
1 dl blåbär
1/2 tsk kanel
1 tsk honung
ev. lite vatten
1 tsk riven kokos

Gör så här
Lägg alla ingredienser utom kokos i en mixer och kör till en slät smoothie.
Toppa med lite riven kokos. Mycket mättnad per kalori!


Modern Lifestyle´s Malin träffade Fredrik Paulún på hälsa mässan i Malmö tidigare i år, där han pratade om en en sund livsstil och inspirerade besökarna till bättre matvanor.

Malin Tilja & Fredrik Paulun

Receptbilder: Frida Wismar