Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Hårtransplantation

Få tillbaka ditt tjocka hår med Fue-metoden

Håret betyder inte allt. Men för de flesta av oss har det en viktig roll i vårt välbefinnande. Tydligast blir det kanske den dagen det börjar bli glest på hjässan. Allt fler väljer då att besöka en hårklinik som är specialiserad på håravfall och hårtransplantationer för att få hjälp med sitt håravfall.

Att håret blir både tunnare och glesare tillhör det naturliga åldrandet, både hos män och kvinnor. Men sätter hårutglesningen in tidigt i livet, långt innan medelåldern, så handlar det förmodligen om ärftligt håravfall. Anlagen kan ärvas av både mamma och pappa säger Firo verksamhetschef på Akacia medical.

 

Akacia Medical, en hårtransplanations klinik i Stockholm.

De har även konsultationer i Göteborg. Kliniken utför hårtransplantationer på både män och kvinnor som drabbats av hårförlust. Män tappar håret i flikar vid tinningarna och bak på hjässans högsta punkt medan kvinnligt håravfall börjar som en bena mitt på huvudet där håret tunnas ut. Hårfästet berörs inte hos kvinnor men den glesa ovalen blir allt bredare och där lyser hårbotten igenom. Kvinnor får därför sällan en helt kal fläck.

 

En vanlig orsak till håravfall är androgen alopeci , ärftligt håravfall.

Den drabbar många män men också en hel del kvinnor. Så många som var femte kvinna drabbas.

Det finns två former av androgen alopeci hos kvinnor. En som drabbar efter klimakteriet, och en som drabbar kvinnor under 40. Men i båda fallen beror håravfallet på av receptorer i hårrotens celler är extra känsliga för androgener (manligt könshormon). Både diametern minskar samt antalet hårstrån vilket ger ett tunnare utseende.

Lite androgener har alla kvinnor. Men har man den ärftliga benägenheten och får höjda halter androgener (eller minskade halter kvinnligt könshormon) så kan håret börja lossna.

 

Ett tidigt stadium av ärftligt håravfall kan bromsas upp med hjälp av medicin eller Prp. Men har man tappat mycket hår är hårtransplantation det absolut det bästa valet.

Förenklat kan man säga att en hårtransplantation är en metod som flyttar hårsäckar från ett ställe till ett annat. Detta gör Akacia Medical med hjälp av FUE metoden. FUE metoden är en vidareutveckling av FUT metoden som också kallas stripmetoden då den skär bort en hudflik och lämnar ett långt ärr i nacken.

 

Inte ens din hårfrisör kan se du gjort en hårtransplantation.

Med FUE metoden blir det inga synliga ärr alls. Det är den mest avancerade hårplanterings-metod på marknaden och innebär att kirurgen försiktigt lossar de små hårsäcksgrupperna, en efter en, med ett speciellt instrument. En annan fördel med FUE är att hårfästet och hårbotten läker snabbare och ger kunden ett bestående naturligt hår fortare. På bara en vecka har de små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut läkt ihop.

 

FUE metoden är mer tidskrävande än andra enklare metoder på marknaden då varje hårsäck plockas separat. För maximal återhämtning och läkning ingår det även en PRP-behandling (stamscellsbehandling) vid varje transplantation.

Priset för en hårtransplantation ligger mellan 42000-70 000 beroende på tidsåtgång och antalet hårsäckar som behöver flyttas.

Akacia Medical har läkare som tillsammans har erfarenhet av över 9000 hårtransplantationer och erbjuder kostnadsfria konsultationer och var pionjärerna med att erbjuda konkurrenskraftiga priser som gemene man, kvinna kan ha råd med.

 

Här  kan ni se videon om Carys hårtransplantation

Artikeln är ett samarbete med Akacia Medical .

1 comment