Modern Lifestyle

Modern Lifestyle

Beauty , Health & Fashion

Floating – för kropp och själ

Har du upplevt känslan av tyngdlöshet?

Floating betyder flyta. Det är en annorlunda och unik behandlingsform mot stressrelaterade symptom.

Du ligger i en tank med kroppstempererat vatten, med en saltkoncentration så hög att man nästintill flyter ovanpå vattnet och får en känsla av tyngdlöshet.

Den optimala känslan uppstår när tanken är stängd, det är tyst och mörkt. Man kan även få lite avslappningsmusik i tanken och vill man kan man även ha en lampa tänd.

Det finns olika typer av floatingtankar. Äggformade och fyrkantiga boxar är vanliga, men det finns även dem utan tak och som rymmer fler än en person.

Floating

Känslan av viktlöshet får hela kroppen att slappna av , vilket gör att blodcirkulationen stimuleras. en bra genomströmning av blod är viktigt för att mjuka upp spända muskler och lindra smärta. Även hjärnan får en chans att koppla bort vardagsstressen och vila från ljud och ljus.

Floatingtank

Epsomsaltet som finns i tanken innehåller magnesiumsulfat, som är en av de viktigaste beståndsdelarna i våra mänskliga celler.

De främsta användningsområdena för saltet är bad, fotbad, omslag, massage, peeling och övrig kroppsvård. Vid bad absorberar huden magnesium. Sulfat som är är den andra beståndsdelen i saltet, driver bort toxiner. EpsomSalt används till bad för ömma muskler och hjälper till för att uppnå ett behagligt välbefinnande och gör  huden mjuk och len.

Floating föddes i USA på 1950-talet när NASA skulle lära sina astronauter känslan av isolering och tyngdlöshet. Magnesiumsulfatet gör att man flyter som en kork.

Salthalten ligger på runt 35% , i jämförelse med Döda havet som har 26-28% salt.

Andra fördelar med floating är att det motverkar och lindrar sömnproblem, oro/ångest, reumatism, psoriasis/eksem och högt blodtryck.

Nackdelen kan vara att man kan känna klaustrofobi om man har tendenser till detta. Att vara instängd i en mörk box kan kännas skrämmande. Det kan trots detta vara värt ett besök. Du kan själv öppna luckan i tanken när du vill, eller ha den öppen under hela besöket. Dock blir inte effekten den samma. Vissa anläggningar har floatingrum som passar bättre om man känner obehag för trånga utrymmen.

Floating

Raka dig inte innan floatningen. Det kan svida av den höga salthalten. Var även försiktig så du inte får saltet i ögonen.

En floatingbehandling brukar ligga mellan 450-800 kronor och vara 45-60 minuter.

Här kan du hitta din närmsta floatingtank .

1 comment